Adventskalender rondom het Marktplein
Folklore en traditie

Adventskalender rondom het Marktplein

Wanneer?

01. dec 2019, 17h30 - 24. dec 2019

Locatie?

Marktplatz - Eupen

Omschrijving

Van 1 tot en met 24 december wordt er elke avond om 17.30 uur op het feestelijk versierde Marktplein (Marktplatz) een deurtje van de grote Adventskalender geopend


Zoals elk jaar hebben de leerlingen van alle kleuter- en andere scholen veel moeite en creativiteit in de verlichte afbeeldingen geïnvesteerd.


Ter gelegenheid van de opening op 1 december onder muzikale begeleiding van het Koninklijk Harmonieorkest van Eupen opent Sinterklaas het eerste deurtje van de Adventskalender.

Het Glühweinkraam van de Adventskalendervrienden brengt de sfeer voor Kerstmis helemaal naar boven. Trouwens, de winst van dit feestje zal een Eupense familie in nood geschonken worden.

Op 4 december, de naamdag van de Heilige Barbara – beschermheilige van de brandweer – zal Sinterklaas op de deurtjesopening van 17.30 uur met de ladderwagen van de brandweer verschijnen en zal het brandweerteam hierbij aanwezig zijn.

Ook op de naamdag van de Sint zelf, op 6 december, zal hij om 17.30 uur de deurtjesopening van de foto’s van de Adventskalendervrienden bijwonen.


Dit jaar opnieuw wordt de wisselbeker voor mooiste adventsdeurtje verloot. Op die manier belooft de Adventskalender alweer een creatieve en afwisselende voorbode van de nabije feestdagen te worden.
IEDEREEN is van harte uitgenodigd!

 


 

 

 

 

 

Contact

Telefoon
087 / 55 34 50
Website
www.eupenlives.be

Reisroute

Locatie

Marktplatz

Marktpl.
4700 Eupen

zur Übersicht Retour Terug
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.